Openbare Bibliotheek Rijkevorsel

Nieuwe bibliotheek

gepost op: 23 december 2015

De hoofdbibliotheek van Rijkevorsel verhuist in de toekomst naar een nieuw gebouw aan de Hoogstraatsesteenweg. Op de locatie waar momenteel een gedeelte van de buitenschoolse kinderopvang gevestigd is, zal in 2016 een nieuw gebouw worden opgetrokken worden. Het nabijgelegen 'Huis Heidendal' wordt volledig gerestaureerd en zal één geheel vormen met het nieuwe gebouw. De nieuwbouw zal bestaan uit twee verdiepingen. Op de benedenverdieping van het gebouw komt de bibliotheek terecht. Op de eerste verdieping is er plaats voor de gemeentelijke vrijetijdsdiensten, het consultatiebureau van Kind & Preventie en een polyvalente ruimte. De huidige locatie van de bib zal volledig ingenomen worden door de buitenschoolse kinderopvang.

Bij de bouw van de nieuwe bibliotheek legt het gemeentebestuur zichzelf strenge normen op in functie van de duurzaamheid van het gebouw. Dit kadert o.a in de actie 'Kempen 2020' waarbij de gemeente tegen 2020 de CO²-uitstoot op het grondgebied van Rijkevorsel met 20% wil verlagen.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.